Het tussenseizoen – 3 niet te missen kansen om bij te leren.

Het tussenseizoen – 3 niet te missen kansen om bij te leren.

Nu het seizoen succesvol afgerond is en de scouting even on hold staat, komt er wat tijd vrij. Enerzijds een mooi moment om wat tijd te spenderen met het gezin, die al een heel seizoen lang geduldig hebben moeten toekijken hoe papa “weer naar t voetbal moest vertrekken”. Wat vrije tijd wil ook zeggen dat er mogelijkheden liggen om nieuwe dingen te proberen en extra kennis op te doen. Zeker met een mogelijk UEFA A traject in het achterhoofd is het nu wel de moment. Zo ging ik enkele weken al luisteren naar Siebe Hannosset en zijn inspirerende uiteenzetting rond lifestyle en topsport. 

Ook de komende weken staan er enkele zeer interessante lezingen op het programma.

(Innovatieve) trainingsitems in de focus – Bjorn De Neve

Op 17 mei 2018 geeft Bjorn De Neve een clinic rond innovatie in trainingsvormen. De klink wordt gehouden in het jeugdcentrum van OHL en start om 19u. In het verleden woonde ik al een Clinic van Bjorn De Neve in Dessel bij die enorm interessant was. Mogelijk ga ik deze laten passeren omdat dat niet direct toepasbaar is binnen de rol die ik momenteel vervul, maar de clinic is zeker wel een aanrader. Inschrijven kan via coacheducation.be. Er zijn trouwens ook 2 licentiepunten te verdienen, voor wie die nodig zou hebben.

Soccer Hub – Online cursussen

Facebook is ook een geweldig medium om over de hele wereld kennis te gaan vergaren. Zo leerde ik er Soccer Hub kennen. De portugezen van Soccer Hub organiseren elke maandagavond een Facebook Live sessie die draait rond scouting, video analyse etc. Enorm interessant, ook al loopt het vaak in minder vlot engels. Zeker de moeite om eens te bekijken! Zo passeerde enkele weken geleden dé Nuno Gomes in de livestream! Naast de Facebook Live bieden ze ook enkele betalende online cursussen rond het analyseren van een tegenstander. Ik heb me alvast ingeschreven, benieuwd wat eruit gaat komen.

SCOUTtalk – Gery De Buyser

Via Maxim Wouters, 1 van de bezielers van skillsandbrains (ex KV Mechelen, volgend seizoen aan de slag bij Antwerp) kwam ik ook terecht bij Gery De Buyser en zijn lezing over voetbalscouting “SCOUTtalk’ genoemd. Aangezien dat helemaal binnen mijn interesse valt, moet ik daar natuurlijk ook naartoe. De lezing vindt plaats op zaterdagvoormiddag 2 juni in Grimbergen. Aan het woord komen onder andere Bart Verbesselt ( scout AZ), Luc Schotmans (scout OHL), Dirk Vekemans (scout Standard), Marc Delcourt(Video-analis KV Kortrijk). 

Meteen na mijn inschrijving kreeg ik van Gery al een telefoontje om eens kennis te maken. Gery werkte van 1995 tot 1998 als scout voor KV Mechelen om van daar over te stappen naar een rol als opponent scouting bij Anderlecht.  Een enorm joviale man, direct geïnteresseerd wat ik precies allemaal deed. In ons telefoongesprek bracht ik onder andere aan dat het moeilijk is om feedback te krijgen over wat ik precies oplever binnen de club. Sommige spelers reageren positief, de rest van de staff lijkt tevreden maar m’n ambitie eist feedback van een hoger niveau. Gery gaf meteen aan me daar mee te willen helpen.

Naast de lezing biedt hij ook de mogelijkheid om feedback te krijgen over matchen van het WK dat eraan zit te komen. Je bekijkt die wedstrijd (of een gedeelte ervan) thuis voor de buis en verwerkt wat je gezien hebt in een rapport. Gery zal dan je rapport doornemen en voorzien van de nodige feedback. Wat mij betreft een ideaal proces om bij te leren.

Als klap op de vuurpijl vroeg Gery ook of ik aan het einde van de lezing kort kon voorstellen hoe ik scouting op amateurniveau doe, van het filmen tot het voorstellen voor de groep. Best wel spannend moet ik zeggen!

Interesse? Er zijn nog enkele plekjes vrij. Inschrijven kan via http://www.bloggen.be/footvoetbalscouting/

Ken jij nog enkele toffe bijscholingen? Laat ze zeker even achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *