Doelen stellen, focus houden en vooral keihard werken!

Doelen stellen, focus houden en vooral keihard werken!

Gary Vaynerchuk is op enkele maanden tijd mijn motivational partner geworden tijdens de vele uren die ik in de auto doorbreng tijdens het weekend. Gary bouwde de zaak van z’n pa uit tot een gigantische wijnhandel, richtte daarna een mediabedrijf op en is intussen ook vrij bekend als spreker en schrijver. 1 van zijn stokpaardjes is Clouds and dirt.

Mijn clouds

Clouds zijn de ultieme doelen. Voor mij is en blijft dat fulltime kunnen bezig zijn met voetbal. Ook al lijkt dat een zotte droom, ik moet en zal dat ooit bereiken. Ik geloof keihard in de cijfermatige approach van de sport. Ik ben er van overtuigd dat we dat deeltje wat we kunnen gaan beïnvloeden vanaf de zijlijn beter en daadkrachtiger kunnen doen als we cijfers correcter analyseren.

Mijn dirt

De dirt gaat over de acties die ik momenteel onderneemt. Voor ik (de uitspraken van) Gary V leerde kennen, sprak ik zelf altijd van trenches. Het werk in de loopgraven. Daar is waar de actie is, dat is waar je individueel het verschil kan gaan maken.

Clouds and dirt baby, clouds and dirt

Daarom kies ik voor keihard werken, constant m’n werk kritisch benaderen en zorgen dat ik blijft bijleren. Zo staat er vandaag weer een demo op het programma bij klipdraw om m’n beeldmateriaal beter te kunnen afleveren.  Daarbij komt ook een test met nacsport, dat m’n analyse-werk weer mogelijk kan gaan verbeteren.

Protip

Tussen de clouds en de dirt gaapt een enorme ruimte. Een ruimte waarin je kan verdrinken in allerhande zaken die je enkel afleiden van je doelen.  Heb je het soms even moeilijk? Verval niet in klagen. Kijk enkel naar jezelf, niet naar anderen. Kijk even omhoog, high up in the clouds. Denk even waarom je dit doet, waar je naartoe wil… en ga dan terug keihard aan de slag om je doelen te bereiken. Het enige wat telt zijn jouw eigen clouds en jouw eigen dirt. Vergeet al de rest, jouw leven, jouw doelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *